Flag Counter

 

Pasivni ofsajd

Bestseler!


::
Popularni naslovi

Monika Seleš - autobiografija

Monika Seleš

Forhendom preko mreže života (originalni naziv izdanja je "Getting a grip") prati rane uspehe Monike Seleš na teniskim terenima gde je, sa šesnaest godina, postala najmlađi pobednik u istoriji Frenč opena. Tri godina je dominirala tenisom, naizgled nezaustavljiva, sve dok joj sumanuti obožavalac Štefi Graf nije zario nož u leđa za vreme meča u Hamburgu i time promenio njen život iz korena.


 

Snežna Latica i lepeza tajni

Snežna latica i lepeza tajni

Snežna Latica i lepeza tajni je dirljiva životna priča koja nas vodi u Kinu XIX veka. Istorijske okolnosti jednog prohujalog vremena i lirski stil Memoara jedne gejše uvode nas u jedan od najtajanstvenijih ljudskih odnosa – u prijateljstvo među ženama.


 

Epidemija popustljivog vaspitanja

Epidemija popustljivog vaspitanjaOdlična knjiga o preterano popustljivom vaspitanju, posledicama gubitka roditelj­skog autoriteta i mitu o bajkovitom roditeljstvu koje stvara sve više razmažene dece. Autori kritički preispituju ogromnu štetu koju je popustljivo roditeljstvo nanelo našim stavo­vima prema razvoju deteta. Duboko ukorenjena i dominantna „ideologija srećnog deteta" izjednačava ljubav i vaspitanje, a disciplinu i trau mu što je razlog da većina stručnjaka nedovoljno poznaje patologiju razmaženog deteta - a razmaženosti je sve više.

Disciplina ne prija deci, ali je za pravilan razvoj deteta isto toliko važna koliko i ljubav. Ova knjiga stiže u pravi čas da vam otkrije kako da spasite i svoje dete i sebe od pošasti popustljivog odgoja, jer saveti koje ćete naći u ovoj knjizi nisu ni nalik onima koje su današnji roditelji navikli da slušaju.

 

Uloviti ljubav

Uloviti ljubavUloviti ljubav je zbirka veoma zapaženih kolumni o ljubavi i odnosima koje već tri godine redovno objavljuje Politika.
    

• O ljubavi, vezama, zaljubljenosti, privlačnosti, seksu, braku...

• Monogamiji, ljubavi prema deci, ljubomori, poverenju, sviđanju...

• Ljubavnom scenariju, razočaranosti, sumnji, neverstvu...

• Strasti, psihološkom ugovoru, samopotvrđivanju...

• Razvodu, filofobiji, udvaranju, iskrenosti, paralenim vezama...


 

Sasvim skromni darovi

Sasvim skromni daroviSasvim skromni darovi su izuzetan savremeni epistolarni roman u kome dva brata razmenjuju e-mailove u kojima svedoče o svojoj američkoj i srpskoj, njujorškoj i banatskoj svakodnevici.

Roman o Banatu i Njujorku.

Porodični roman u kome se kroz sudbinska iskušenja njenih pripadnika na uzbudljiv i upečatljiv način govori o najizazovnijim društvenim pitanjima našeg vremena.


 

Kuvareva turneja - u potrazi za savršenim jelom

Kuvareva turnejaJedina stvar koju Entoni Bordejn voli koliko i kuvanje je putovanje, a Kuvareva turneja je dobitna kombinacija te dve njegove najveće strasti. Posle otkrivanja zakulisnih tajni sveta kulinarstva u knjizi Poverljivo iz kuhinje, Bordejn nas sada, inspirisan pitanjem ’Kako bi izgledalo savršeno jelo?’, vodi u potragu za svojim kulinarskim svetim gralom.